Energetische therapie

Alles is energie.
Wij dus ook. Wij bestaan uit ontelbaar veel kleine deeltjes die worden gevuld met frequenties (trillingen). De basis van energie is dat het altijd wilt reizen. Vastzittende energie is onnatuurlijk.

Alles wat we meemaken in het leven slaan we op in de kleine deeltjes. Ons lichaam zit dus vol verhalen. Als een gebeurtenis goed wordt verwerkt, dan blijft er een neutrale herinnering achter. De verhalen die we in ons dragen zijn dan harmonieus en vormen onze wijsheid en kracht. Als we een ervaring emotioneel niet goed verwerken, dan blijft er een herinnering achter waar oude energie op zit vastgeplakt. Dit kan bewust of onbewust zijn. Deze energie hoort niet in het lichaam thuis en daardoor voelt de persoon in kwestie zich niet in balans, somber, onveilig of bedreigd. Deze interne beleving zal hij of zij projecteren op de wereld. Het leven stroomt niet.

Helende frequenties
Tijdens energetische therapie werken we op basis van het feit dat alles energie en frequentie is. Denk aan een fysio die een radiogolf apparaatje gebruikt om herstel van weefsel te stimuleren. Energetisch therapeuten doen dit via de handen. De energie, trillingen, komen via de handen van de therapeut in het systeem van de cliënt. Dit zorgt ervoor dat oude trillingen en vastgeplakte oude energie die zorgen dat het leven niet stroomt worden opgeruimd. Ook zijn de frequenties van de woorden die worden gesproken helend.

Lichamelijk proces
In het lichaam gaat door de aanrakingen het parasympatische zenuwsysteem aan dat zorgt voor ontspanning en herstel. De hersengolven bevinden zich tijdens een behandeling in de alfa-staat: deze staat bekend om ontspanning, creativiteit en het loslaten van angsten. Deze hersenstaat is essentieel voor het verlagen van stress. Een verlaging van stress zorgt voor hartcoherentie. Bij hartcoherentie gaat het om de samenhang tussen jouw hartslag en andere ritmen in het lichaam zoals ademhaling. De hartcoherentie beïnvloedt functioneren op emotioneel en cognitief gebied. Alle systemen werken altijd samen en worden aangestuurd door DNA. Dit betekent dat er in iedere cel een recept aanwezig is om deze goed te laten functioneren. Het oorspronkelijke verhaal! Daar keren we naar terug tijdens energetische therapie. De natuurlijke staat van zijn en gezondheid. Als je ontspannen bent, dan wordt oude energie vanzelf ontladen. Zo zijn we gebouwd!

Oude energie zorgt voor negatieve emoties.
Hoe komt dat? Nou stel je voor dat jouw maag-darmstelsel jouw ontbijt van vanmorgen niet zou verwerken, omdat jouw maagopening verstopt zit. Jouw ontbijt blijft onderweg hangen en dat gaat voor lichamelijke klachten zorgen. Dat is logisch, toch?

Zo is dat ook met emoties. Die zijn heel menselijk, horen bij ons systeem en worden normaal gesproken vanzelf verwerkt. Maar soms is iets zo groot, of zijn we nog zo klein, dat het ons niet lukt om een emotie te verwerken. De onverwerkte emoties worden vervolgens opgeslagen in het onbewuste deel van de hersenen. De hersenen weten niet dat die emotie oud is en denkt daardoor dat het nu nog in gevaar is.

Het voorspellende brein
Het brein werkt voorspellend. Als het iets signaleert dat hem aan de oude opgeslagen pijn herinnert, dan sturen de hersenen hormonen het lichaam in om te kunnen vechten of vluchten. Het lichaam ervaart hierdoor stress, het hart gaat sneller kloppen, het zelfhelend vermogen wordt onderdrukt, we ontploffen of de levensenergie stroomt niet meer. Dit heeft allerlei mentale en fysieke gezondheidsproblemen tot gevolg. Energetische therapeuten ruimen daarom de oude energie op waardoor het totale systeem (het lichaam, het hart, het hoofd en de ziel) weer in balans komt! 

Baby
Het is belangrijk om te realiseren dat baby’s al vanaf de conceptie voelen en emoties ervaren. Hun voelsysteem staat vanaf de start aan. Energetische therapie is daarom zeker voor kinderen aan te raden. Juist omdat zij nog geen woorden kunnen geven door middel van praten is het van groot belang hun emotionele belevingswereld te verkennen. Een energetisch therapeut geeft de juiste woorden aan de energie die in het kind aanwezig is. Het krijgt bestaansrecht. Realiseer je dus ook dat het automatische gedrag dat jij hebt aangeleerd in jouw babytijd (omdat dit toen nodig was om te overleven) er nu nog voor kan zorgen dat jij je niet vrij en gelukkig voelt. Hoe oud je ook bent, terugkeren naar jouw oorspronkelijke staat van zijn is voor ieder mens zeer belangrijk en daar kunnen we met een energetische sessie op iedere leeftijd voor zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.