#3 Jij bent vrij!

Om vrij te kunnen leven, mag je bereid zijn om te sterven. De grootste programmering die we te transformeren hebben is onze angst voor ziekte, pijn en dood. De angst om te vergaan in het niets. In de vergetelheid. De angst om zonder reden op aarde rondgewandeld te hebben. Een enkel verhaal met een begin en een eind. We doen van alles om die angst te koesteren, te temperen en te omarmen. Het is een angst die we sociaal geaccepteerd hebben en die aan de basis staat van bijna iedere keuze die we maken. Of dat nu bewust, of onbewust is. 

Op mijn pad heb ik opnieuw afscheid mogen nemen van mensen die fysiek allang gestorven waren, maar die hun reis nog niet hadden vervolgd. In gesprek met hun kwam ik er achter wat mensen op aarde houdt na hun overlijden; spijt, schaamte, schuld, boosheid of wrok. Controle. Ja, zelfs met een lonkende hemel denken sommige mensen niet anders te kunnen kiezen, dan om hier te blijven en de eigen wonden proberen te verbinden in non-fysieke vorm..

De dood heeft zo’n zware lading gekregen op aarde. Wat logisch is als je ziet wat we van jongs af aan leren. Iemand die fysiek niet bij je is, die moet je missen. Iemand die je niet kan knuffelen, opbellen of zien; dat mens bestaat niet meer. Dankzij de ervaringen die ik heb gehad met deze mensen, leerde ik al vroeg dat dit een illusie is. Dat wat in het mens leefde was er nog wel! Ik heb het gezien, gevoeld en er zelfs mee gesproken.

Het heeft mij doen kiezen om opnieuw de dood te leren kennen en omarmen in mijn leven. Je hebt nu eenmaal een beperkte tijd op aarde. Je wordt geboren, via een prachtige tunnel van licht, en wanneer je tijd er op zit dan ga je weer. Opnieuw gedragen en opgevangen door de liefde. Het is nooit anders geweest. Jouw zijn dobbert altijd in een zee van eenheid. Het is altijd oké, want als jouw ziel echt had willen blijven, dan zou je niet gaan. Zo simpel is het. 

Er is altijd die lichtkern, dat bolletje bewustzijn, dat in ieder mens leeft. Dat koos voor een menselijk lichaam om de aarde te kunnen bewandelen en beleven. Met daarin een prachtige blauwdruk vol lichtverbindingen. Jouw licht laat dit fysieke lichaam zelf los, wanneer de tijd rijp is en jouw gouden bolletje bewustzijn weer verder reist. Wijzer, grootser en met een nieuwe liefdeservaring in het hart gesloten. 

De dood is misschien een einde van jouw fysieke leven op aarde, maar voor jouw ziel een nieuw begin. Als alles een is, dan zijn dood gaan en geboren worden hetzelfde element op het spectrum van leven. Je gaat altijd weer verder op reis. Je bent een eeuwige reiziger die altijd op avontuur is!

Door een wakker mens te blijven op aarde, herinner je de oneindige leeftijd van die reiziger. Ik ben twee weken geleden 30 jaar geworden en ik voel me zoveel ouder, maar ook zoveel jonger dan 30. Het is maar een gek getal. Mijn wijsheid, mijn kennis en mijn ervaringen reiken zoveel verder dan die 30 jaar. Mijn innerlijk weten. 

Zo’n innerlijk weten zorgt dat de tralies die voor het raam van jouw leven hangt verdwijnt. Je gaat herinneren: Ik ben vrij en ik ben altijd al vrij geweest.

Wanneer je gaat leven zonder angst voor ziekte, pijn en dood, dan lost het verlammende laagje om je hart op. Je bent vrij om te leven. Je bent vrij om te zijn. Je bent altijd vrij. Dus je hoeft niet te doen alsof of het te visualiseren. Jij bent vrij.

De bijzondere film waarin we nu spelen is gebaseerd op een script dat mensen jarenlang schreven. Een script dat niet geschreven is vanuit vrijheid, maar juist vanuit de angst om gevangen te zijn op aarde. Dus hoe kunnen we hier samen zo lang mogelijk, het liefst eeuwig, leven? Hoe kunnen we voorkomen dat we opgaan in de leegte, moeten missen of vergeten worden? Of hoe stellen we uit dat we misschien wel boete moeten doen wanneer het blijkt dat er echt een weegschaal staat aan de poort van de hemel? 

Willen we de realiteit veranderen zoals deze nu lijkt te zijn, dan dienen we ons te bevrijden van gedachten die ons vertellen niet vrij te zijn. Dan dienen we ons hart te vinden, naar haar te luisteren, en te leven op basis van haar wensen. Dat gaat voorbij ieder systeem, voorbij iedere beperking die we opgelegd krijgen, want we gaan dan voelen dat we altijd vrij zijn. Vrij om onze kinderen te laten zien, hoe het is om te leven. Hoe het is om je hart te volgen. Hoe het is om het leven als een avontuur te zien. Wanneer we blijven geloven in de tralies die ons gevangen houden, dan zijn het de tralies die werkelijkheid lijken te worden. En dat doet pijn, zeker als het lijkt alsof we dit gevangenschap overdragen aan volgende generaties. 

Dus ga staan voor je vrijheid. Ga staan in je vrijheid. Je bent het. Jij bent vrij. Dat ben je altijd geweest. Wat zou je vandaag doen als je niet belemmert zou worden door geprogrammeerde hobbeltjes? Wees bereid om te sterven. Kijk de dood in de ogen, herken haar als nieuw leven, en verwelkom haar. Zij neemt met liefde alles mee dat klaar is om losgelaten te worden.

Wat zou je doen wanneer je zou weten volledig vrij te zijn?

Doe iets waar jouw hart blij van wordt en volg daarin je nieuwsgierigheid! Help onze kinderen LEVEN te herkennen door zelf ruimte te maken en te doen. Door te laten zien, voelen, proeven en beleven hoe het is om vrij te zijn! 

En misschien stort je tijdens jouw nieuwe avontuur wel in een ravijn, maar die val is volledig vrij! Door jouw bereidheid om te vertrouwen op een sprong in het diepe kom je opnieuw thuis. Je hebt jouw hart en jouw licht gevolgd en die keuze brengt je altijd in het paradijs!