#4 Wat kun je doen?

Zodra we ons bewust worden van het idee dat we op aarde in een fysieke echo van in het verleden gemaakte keuzes wandelen, dan kan dat een vuur in ons hart ontbranden. En ondanks dat je dat wat je ziet niet kunt veranderen, proberen we onze vlammetjes daar wel voor te gebruiken. We denken de aarde te helpen door om ons heen te kijken. Door te reageren op wat wij zien met een oplossing. We kiezen dan een nieuwe oplossing, voor een oud gedachtegoed. In plaats van ons te verbinden met onze essentie en te dromen van de nieuwe aarde waarin dat gedachtegoed niet eens bestaat. We gaan elektrisch rijden, kijken naar de best bedachte alternatieven, om dat probleem dat wij zelf creëren te verzachten. En dat die elektrische auto opnieuw voor problemen zorgt, dat parkeren we even. Letterlijk. We geloven liever in de onvermijdelijke gevaren van het vervoer zoals wij dat nu kennen, dan dat we ons richten op technieken die zo schoon zijn dat er überhaupt geen probleem meer bestaat.

De ideeën die we dan met de wereld delen lijken heel lief voor de aarde, maar worden nog steeds geremd door oude programma’s. Door douaniers die gespannen aan de poort naar de nieuwe aarde vertellen, dat het land daar zo onbekend, ongerept en onbegrensd is dat je je daar beter niet aan kunt wagen! Heb je al gekeken in de veilige archieven van de wereld zoals je haar dacht te kennen? Misschien vind je daar een passie of een missie die wat aansluiting vindt bij jouw hart! Je wilt milieuproblemen laten oplossen als sneeuw voor de zon? Nou, dat kunnen we niet beloven, maar we kunnen je wel laten aansluiten op iets dat een beetje in de buurt komt.

Die nieuwe aarde, dat nieuwe bewustzijn, die zuivere frequentie en neutrale staat van liefde is zo onbegrensd. Ze vraagt aan jou: wat zijn jouw wildste dromen? Waarvan gaat het vuur in jouw hart echt branden? Wat als alles mogelijk is?

Het nieuwe mensje in mijn buik vraagt me hetzelfde: mama wat zijn jouw wildste dromen? En het zet me altijd zo aan het voelen! Hoe ziet mijn mooiste aarde er uit? Wat is daar mijn rol? Hoe leef ik? Waarvan? Met wie?

Weet je waar ik iedere keer over droom? Een pure samenleving, waarin we niet van oplossing naar oplossing leven, maar in alles de pure essentie hebben gevonden. Waarin oplossingen voor milieu vervuiling niet eens aan de orde zijn, omdat de aarde schoon is. En zij is schoon omdat we eindelijk vaarwel hebben gezegd tegen alle jaren van vervuiling, uitputting en machtsmisbruik. We hoeven dat niet op te lossen, daar een pleister op te plakken of te compenseren; het bestaat niet meer.

Wij, zij en de aarde: we zijn schoon! Alles ontstaat vanuit vrijheid. Echt vanuit ons hart. Niet vanuit een reactie, maar door een diep helder voelen van waarheid. We leren over liefde. Overal. Er is ruimte om te zijn, om te beleven. Geen kolkende massa’s meer en vooral de laag, op laag op laag oplossingen zijn opgehouden met bestaan. Er hoeft maar één nieuw zuiver sterretje te landen met een boek vol technische wijsheid om een hele lichtslinger aan veranderingen teweeg te brengen.

Los jij met jouw oplossing een oud probleem op? En is het dus eigenlijk een nieuw laagje om een oud verhaal? Wat als het probleem niet zou bestaan? Dan voelt het fris, puur, schoon en past het perfect bij wie jij in essentie bent. Wees niet bang als je het nog niet in de wereld om je heen lijkt te vinden! Die droom bestaat in jouw hart met een reden. Je nam haar mee om te verweven op deze prachtige plek!

De aarde stroomt door je hele lijf; je bent haar. En hoe meer laagjes er verdwijnen, hoe meer licht de ruimte krijgt om te schijnen. Stem je af op die dromen en neem dat gevoel mee in de dingen die je doet. Wat voelt passend bij de klank van jouw hart? Je kunt er in ieder nieuw moment mee starten. Want de ‘nieuwe’ aarde roept ons al. Die frisse aarde is er al! Zij leeft in jou en begeleidt je tijdens iedere stap die je zet!