Lichtdoula

Lichtdoula: een woord dat me werd ingefluisterd toen ik zwanger was van onze dochter Bloom. Ik bereidde me op alle mogelijke manieren voor op haar geboorte en stelde zelf mijn begeleidingsteam samen. Ik ging naar een osteopaat en masseur voor mijn lichaam, liet naar de baby luisteren door mijn lichtgids Sylvia die ik destijds vroeg om onze lichtdoula te zijn, koos een vroedvrouw met zoveel passie voor haar vak dat ze geboorte colleges gaf, mocht zelf stukjes helen, stond in diepe verbinding met het kindje in mijn buik, was veel te eigenwijs voor een bevalcursus dus die deed ik niet en ontving een postpartum behandeling na de geboorte. Ik had een missie: Bloom een zachte landing geven.

En dat lukte. Thuis op de slaapkamervloer. Al kreeg zij die zachte landing wel te midden van orkaankracht oneindig. Ik heb de oerkracht van bevallen ontmoet en zal haar nooit vergeten…

Moet je al deze dingen doen om te kunnen bevallen? Nee hoor. Dat deed ik allemaal met een speciale agenda. Want mijn missie bleek niet alleen over Bloom haar geboorte te gaan. Die is (nog) groter dan dat. Ik wil namelijk in het klein, maar ook in het groot de liefde voor geboorte herstellen op aarde.

In een Lichtdoula moment komen al die losse onderdelen samen in een geheel! Als een speciaal op jullie afgestemde en unieke “geboortecursus”. Kennis, wijsheid, emotionele betrokkenheid, lichaamswerk, energetische updates, heling, diepe verbinding met je baby, praktische tips vertelt door jouw eigen lichaam, koestering, warmte, verankering, kracht en ontspanning. Je wordt in diep contact gebracht met de wijsheid van jou, je kleintje en deze prachtige aarde. Dat geeft rust, vertrouwen en een hart dat ontploft van liefde! Van mij, jou, de baby en nog zoveel meer!

Dit is een moment waarin jij en je baby zo worden gekoesterd, aangemoedigd, gehoord en gevoed. Het laat je voelen hoe het is om in de overgave te stappen. Het geeft zoveel vertrouwen om in de allerfijnste bubbel van liefde samen te ZIJN. Even niets moeten, maar in alle zachtheid samen. Even stilstaan, op adem komen en weer met beide benen op aarde landen.

Ben jij zwanger en wil jij je ook tot in je tenen vertrouwen in de kracht van geboorte? Als Lichtdoula ondersteun ik je op lichamelijk, cognitief, energetisch en spiritueel vlak. Zodat je niet alleen hoort over de kracht van bevallen, maar deze ook begrijpt, waardoor je er tot in het diepst van jouw wezen in gelooft.

“Ik kan bijna niet uitleggen hoe FIJN & DANKBAAR ik ben om dit van je te horen en te krijgen. Dit is precies wat ik NU nodig heb. Ik vind het allemaal bizar mooi en merk dat ik een stuk rustiger ben”

“Ik ben je nog zo dankbaar voor de gesprekken die we hebben gehad. Het heeft mij geholpen helemaal over te geven aan het oer van bevallen.”

Als je langskomt voor Lichtdoula moment, dan starten we door samen te kletsen. Daarin ontstaat vaak al veel herkenning en opening. Daarna ga je heerlijk liggen op mijn behandeltafel onder een deken (er is een fijn buik-kussen) en mijn handen gaan aan de slag met hun zachte aanrakingen. Dit doen we ongeveer 60 minuten. Na afloop kletsen we nog samen en geef ik je mee wat jij mag horen onder het genot van een heerlijk kopje thee en iets lekkers. Als cadeautje krijg je een Wonderlichtje mee naar huis. Een paar dagen na het moment krijg je van mij nog een geschreven tekst waarin staat wat we hebben gesproken.

Ik kan je niet vertellen wat het jou precies gaat brengen, behalve heel veel liefde en herkenning. Maar net als dat ieder mens uniek is, geldt dat ook voor een Lichtdoula moment… Ben je ook zo benieuwd wat voor moois er voor jou en je baby mag ontstaan? Je bent meer dan welkom om dat te komen ontdekken, samen!